RESURSELE NATURALE NUMAI ÎN POSESIA, EXPLOATAREA ȘI GESTIONAREA STATULUI

Programul politic al partidului România Rațională

02:14timp citire
1.290accesări
0cititori
PDF

Toate resursele naturale ale României trebuie să rămână în posesia românilor. Considerăm că este un act de trădare, orice formă de înstrăinare a acestora sub orice pretext! Nimic din ce înseamnă resursă extrasă din pământul țării nu poate fi decât proprietatea întregului popor român.


Sute de ani, sub diverse pretexte și cu ajutorul liderilor trădători, România a fost jefuită de valori imense. Dacă în trecut bătălia pentru resursele României se dădea pe câmpul de luptă, deschis, pe față, după schimbarea din 1989 bătălia a trecut în zona ascunsă a tuturor guvernelor, fără excepție!

Este inadmisibil ca să mai continuăm să lăsăm la discreția guvernanților dreptul de a decide asupra rezervelor pe care le deținem, fără a avea controlul imediat asupra acestora!

Gradul de secretizare a informațiilor cuprinse în contractele încheiate până la această dată, garantează, pe lângă confidențialitatea unor aspecte, firească în asemenea situații, și imposibilitatea de a demonstra corectitudinea operațiunilor incluse! Rezultatul însă, a rămas același: devalizarea iresponsabilă a bunurilor țării, fără implicații asupra vinovaților!

Aceste lucruri trebuie să înceteze! Dreptul de proprietate asupra resurselor naturale trebuie completat prin operațiuni de extracție, procesare, prelucrare, transformare, utilizare și comercializare justă, în interesul poporului român!

Trebuie create acele instrumente de execuție și control a operațiilor efectuate asupra resurselor naturale care să împiedice orice abatere de la aceste deziderate.

Specialiștii români care să asigure întreg procesul există. Mai mult: sunt folosiți chiar de firmele străine care beneficiază de contractele secretizate. Cu alte cuvinte: avem materia primă, avem capacitatea intelectuală, avem expertiza. Rămâne de neînțeles de ce a fost distrusă industria extractivă și cea procesatoare, fără să fie trași la răspundere cei care au contribuit la această trădare.

Reluarea investițiilor în domeniul industriei extractive și al celei procesatoare de resurse naturale, este necesar să fie efectuată în cel mai scurt timp! Câteva sute de milioane de euro investite în timp, aduc beneficii de miliarde de euro. Și bunăstare. Și locuri de muncă.

Pentru că exploatarea resurselor naturale în regie proprie reprezintă unul dintre punctele de plecare al refacerii economice solide.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Salvează la mărimea de: 10px 11px 12px