Banca cea mai puternică: TREZORERIA

Programul politic al partidului România Rațională

01:24timp citire
1.232accesări
0cititori
PDF

Este modalitatea cea mai sigură de a garanta o circulație eficientă a banilor. Eficientă pentru societățile comerciale creatoare de valori. Eficientă pentru oameni. Și eficientă pentru bugetul de stat.


Limitările actuale impuse Trezoreriei trebuie ridicate. Relația de încasare a valorilor produse devine în mod firesc eficientă prin intermediul unei singure instituții bancare. Societățile care produc și/sau livrează către instituțiile de stat, încasează de la bugetul de stat numai prin Trezorerie. Este firesc să-și poată plăti, la rândul lor, furnizorii și angajații tot prin Trezorerie. Ori acest lucru le este interzis în acest moment. Astfel că statul român obligă societățile comerciale să producă bani pentru băncile comerciale. Comisioanele la încasare, comisioanele la plată, comisioanele de administrare de cont deși sunt sume mici, produc anual profituri cumulate băncilor de miliarde de euro. Aceste miliarde de euro ar putea să rămână în conturile firmelor. Sau, în cel mai nefericit caz, ar putea fi încasate de bugetul de stat.

Trezoreriei nu i s-a permis dezvoltarea și prezentarea către societate a unui sistem de internet-banking care să descongestioneze activitatea de la ghișee. Acest lucru trebuie schimbat, în primul rând în interesul statului.

Noi ne imaginăm România modernă, în care accesul la instrumentele bancare să fie facilitat în primul rând de instituțiile de stat. Acolo unde statul se dovedește insuficient de pregătit, poate interveni orice instituție bancară.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Salvează la mărimea de: 10px 11px 12px