Instituții de forță: INDEPENDENTE, ACTIVE ȘI RESPONSABILIZATE

Programul politic al partidului România Rațională

01:15timp citire
1.162accesări
0cititori
PDF

Aplicarea legii rămâne întotdeauna în sarcina instituțiilor de forță. În mod firesc acestea au obligația de a cunoaște legea și de a lua măsuri practice de menținere și sancționare a încălcărilor constatate.


Este greu să aplici legea atunci când conducerea instituției este politizată. Depolitizarea instituțiilor de forță (poliție, jandarmerie, trupe speciale de intervenție, etc.) este unul dintre obiectivele Partidului ROMÂNIA RAȚIONALĂ. Conducerea acestor instituții trebuie făcută de oameni în care cetățenii au încredere. Iar încrederea cetățenilor se acordă prin vot atât la nivel central, cât și la nivel local.

În mod firesc, prin alegerea conducătorilor de către cetățeni, instituțiile vor beneficia de încredere sporită. Însă, încrederea dobândită prin alegeri, trebuie să fie menținută prin comportament și corectitudine: aceeași lege se aplică în aceleași condiții oricărui cetățean, indiferent de statutul acestuia!

Dubla măsură trebuie sancționată aspru. Beneficiile suplimentare ale activității desfășurate în cadrul instituțiilor de forță, trebuie contrabalansate de măsuri suplimentare de sancționare în cazul îndeplinirii deficitare a obligațiilor de servici.

Vrem să vedem aceste instituții active, atente, imparțiale și responsabile!

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Salvează la mărimea de: 10px 11px 12px