România condusă de un guvern confirmat de antreprenori spre o economie eficientă

Programul politic al partidului România Rațională

02:01timp citire
1.201accesări
0cititori
PDF

Odată cu eliminarea conexiunii directe dintre parlamentul partidelor aflate la putere și guvernul primului ministru ales prin scrutin, independența dar și răspunderea guvernului, ca putere executivă, va crește. Este o măsură absolut firească și necesar a fi realizată pentru a elimina incompetența, lipsa de calificare și necunoașterea problemelor practice de care au dat dovadă miniștrii și membrii aparatului guvernamental.


Guvernul în totalitatea sa trebuie să asigure implementarea în viața de zi cu zi tuturor legilor existente. Un guvern ales de o majoritate parlamentare care reprezintă numai 15% din cetățenii cu drept de vot nu poate fi decât în slujba unui grup de interese de partid. Modalitatea de implementare a legislației va favoriza întotdeauna minoritatea care controlează majoritatea finanțatorilor partidelor din grupul parlamentar majoritar. Majoritatea cetățenilor, restul celor 85%, nu vor conta în mod semnificativ.

Mai mult, experiențele dramatice prin care a trecut economia națională au demonstrat fără echivoc că niciun guvern nu a avut capacitatea organizatorică de a face față tuturor necesităților României, fiind compus din „oameni cu diplome” în loc de „oameni cu experiență”. Experiența a rămas întotdeauna nedovedită în prealabil, în condițiile României. Diplomele, cele obținute corect, au fost considerate „baza valorii”, iar această „valoare” și-a dovedit ... non-valoarea.

Partidul România Rațională consideră că, pe lângă alegerea prin scrutin separat a primului ministru, conducerea celor 12 ministere pe care le propunem, trebuie să fie asigurată de către oameni pentru care întreprinzătorii români să își exprime acordul. Atunci când majoritatea simplă din numărul de administratori ai companiilor cu capital majoritar românesc își exprimă în mod explicit acordul pentru ca o persoană să conducă ministerul care coordonează activitatea lor principală, înseamnă că respectivei persoane i se recunoaște valoarea de lider, conducător și profesionist. În acest fel administratorii companiilor cu capital majoritar românesc care activează, conform codurilor CAEN, în oricare domenii conduse de un minister pot să se asigure că măsurile necesare dezvoltării acelui domeniu sunt luate de persoane competente.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Salvează la mărimea de: 10px 11px 12px