Identitatea digitală

Programul politic al partidului România Rațională

02:26timp citire
1.146accesări
0cititori
PDF

Susținută de tehnologia blockchain, care protejează sensibilitatea informațiilor, considerăm că, în primul rând informațiile despre noi: cod numeric personal, nume și prenume, adresa , fotografia (cel puțin) trebuie să fie stocate într-un sistem care poate fi accesat de autorități sau instituții guvernamentale. Autoritățile trebuie să poată accesa informația fără nici un fel de restricții, și orice alte instituții non guvernamentale să poată accesa informația din sistem strict pe baza permisiunii scrise a cetățeanului.


Scopul este de a avea un sistem ușor de accesat, în care toate instituțiile pot accesa informații despre cetățeni , în baza permisiunilor, pentru a elimina birocrația pe cât posibil. Adăugarea oricărui fel de informații asociate unei identități: de la istoric credit până la cazier fiscal sau judiciar, precum și adrese temporare sau studii se va putea face pe măsură ce necesitățile societății o vor impune. Accesul la această bază de date se va putea face pe baza semnăturii electronice extinse generată de un certificat digital calificat emis de autoritățile acreditate.

Toate instituțiile statului folosesc formulare care trebuie completate cu informații care se repetă în procent de 90%. Aceste formulare trebuie completate automat, în sistem electronic, cu informații luate din sistemul Identitate Digitală, sau dacă nu, măcar să fie salvate la o primă introducere și refolosite pentru completarea automată a formularelor care vor urma. În prima fază, formularele pot fi autocompletate și semnate olograf, sau chiar electronic cu stilou electronic, dacă infrastructura curentă nu are un sistem bazat pe semnături digitale.

Se folosesc intens site-uri pentru generarea de facturi și documente adiționale. Va trebui să dezvoltăm un sistem în care fiecare companie își emite facturile, întreținut de instituțiile de stat, gratuit pentru antreprenori. Statul ar avea un control mai bun, fiecare companie ar trebui să accepte anumite facturi, documentele fiscale ar putea fi generate sau încărcate prin intermediul aceluiași sistem, și cu puțin efort, vom putea conecta și contractele de colaborare între companii, bonurile fiscale, bilanțurile și/sau balanțele. Astfel înțelegem că trebuie să fie un sistem fiscal decent, folosit de toți, care ne poate ușura și munca nu numai raportările către stat.

Identificarea companiilor trebuie permisă prin interfață programabilă, funcțională, ținută la zi și public, astfel încât să fie diminuat la minim eforturile de comunicare între companii.

Domeniul tehnologiei informaționale este susținut prea puțin în raport cu potențialul imens pe care îl are. Avem resurse, avem oameni care au abilitățile necesare! Noi îi vom susține politic.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Salvează la mărimea de: 10px 11px 12px