Sistem de sănătate eficient

Programul politic al partidului România Rațională

00:58timp citire
857accesări
0cititori
PDF

Sistemul de sănătate românesc trebuie să fie în permanență un model demn de urmat de către toate sistemele medicale private. În acest sens se impun măsuri reale de eliminare a risipei resurselor alocate, de creștere a calității și numărului serviciilor prestate gratuit, diversificarea și multiplicarea serviciilor gratuite în funcție de contribuțiile și necesităților fiecărui cetățean. Este necesară și o politică de retenție a cadrelor medicale, care va trebui implementată începând cu perioada liceului.


Alocarea bugetară trebuie să atingă un prag de 8% din PIB, utilizat în mod responsabil. Eficientizarea aparatului birocratic va contribui la eliminarea unor costuri nejustificate de personal birocratic, generându-se astfel posibilitatea utilizării resurselor financiare pentru sporirea numărului de cadre medicale cu funcții active.

Prevenția trebuie să fie primul scut de protecție al cetățenilor. În acest sens vom susține efectuarea anuală obligatorie a unui set de analize gratuite din care să rezulte starea generală a fiecărui cetățean.

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Salvează la mărimea de: 10px 11px 12px