Echilibrul vârstelor

Programul politic al partidului România Rațională

02:23timp citire
1.262accesări
0cititori
PDF

„Cine nu are bătrâni să-și cumpere!” se spune din moși-strămoși. Dar învățătura acestora se pierde dacă tinerii nu mai sunt în preajmă. Este una din marile probleme ale țării!


Evoluția oricărei societăți umane presupune procreație! Ritmul în care dispare populația României este mai mare decât ritmul în care se reînnoiește. Această formă de dezechilibru generează o îmbătrânire a populației, care are efecte nefericite pe termen lung. Fenomenul migrației către alte țări, având la bază incapacitatea reală a guvernelor de după schimbul de conducere din 1989 de a asigura echilibrul corect dintre puterea de muncă și puterea de cumpărare, a accentuat în mod deosebit acest dezechilibru.

Corupția generalizată a transmis un singur mesaj către propriul popor: „Nu puteți schimba nimic în țară. Nu vă convine? Plecați în alte țări. Aici totul merge cum vrem noi!”. Începând cu „mica atenție” și terminând cu contractele de miliarde de euro, la toate nivelurile există piedici. Împrumutând motivația de mai sus, patronii firmelor au început să dezvolte cultul stăpânului de plantație: salariul de nimic, muncă dublă, profit numai pentru ei. Cui nu-i convine, să plece!

După 30 de ani de reforme, și alte reforme, și reforme la reforme, pregătirea profesională a ajuns doar un mit. Când tinerii descoperă pe pielea lor că în viața reală învățăturile acumulate din școală nu au aplicabilitate, dependența acestora față de un loc de muncă prost plătit crește exponențial

Lipsirea de educație a copiilor rămași în țară și evitarea prezentării unor modele adecvate de urmat, au generat o deviație comportamentală evidentă față de tot ce reprezintă normalitatea tradițională românească. Adăugând și lipsa părinților plecați din țară pentru a le asigura un trai mai bun, vom avea imaginea destabilizării perfecte a familiei românești.

Refuzul de a utiliza resursele intelectuale ale generației tinere, manifestat prin toate mijloacele posibile, de la marginalizare și până la acțiuni concertate împotriva antreprenorilor sub 35 de ani, au destabilizat profund încrederea în „bătrâni”!

Partidul ROMÂNIA RAȚIONALĂ își propune să echilibreze raportul dintre tineri și bătrâni, prin susținerea activă a tinerilor cu idei reformatoare și inovatoare, susținute rațional și pragmatic prin activitatea și cunoștințele acumulate de bătrâni!

TRANSMITE ARTICOLUL PRIN EMAIL

DONAȚI PENTRU SUSȚINEREA ZIARULUI:

Salvează la mărimea de: 10px 11px 12px